På G hem igen

Idag sitter jag på mammas dator och förbereder mig för tågresan hem... Det ska bli helt okej, men det har faktiskt varit riktigt roligt i Kiruna det här lovet. 

INGA läxor fick jag gjorda. Öppnade inte en enda skolbok, meeeeen sånt händer. Jag hinner säkert med ändå, och får jag bara G så är det okej, för just nu orkar jag inte bry mig om skolan. 

Igår var jag med Maria och fick till ett riktigt trevligt avslut på Kirunavistelsen. ;) Imorgon blir det fest. 

Jag har hunnit träffa åtminstånde 4 personer jag inte sett så skitlänge, plus släkt och familj. Dock så fanns det några till som jag gärna hade hunnit träffa, men shit happens. Vi får ta det nästa gång. 

Hejdå Kiruna!

Äckliga facebook...

Äckliga facebook som inte fungerar. Döda!

Världen är din

I RIDE ON MY MEANS OF TRANSPORTATION,
CREATED BY TREASURES;
I AM GOING WHEREVER I WANT TO GO,
AND I FILL THE TANK WITH COURAGE.
THE WILL OF MINE SHOWS ME THE WAY,
AND MY KNOWLEDGE HELPS ME TO FOLLOW IT.
MY MORAL ATTITUDE TOWARDS PEOPLE ON THE WAY
MAKES ME STRONGER
ON THE ROADS OF OPTIONS,
TOWARDS MY GOAL, FREEDOM!


I RIDE ON MY MEANS OF TRANSPORTATION,
CREATED BY TREASURES;
I AM GOING WHEREVER I WANT TO GO,
AND I FILL THE TANK WITH COURAGE.
THE WILL OF MINE SHOWS ME THE WAY,
AND MY KNOWLEDGE HELPS ME TO FOLLOW IT.
MY MORAL ATTITUDE TOWARDS PEOPLE ON THE WAY
MAKES ME STRONGER
ON THE ROADS OF OPTIONS,
TOWARDS MY GOAL, FREEDOM!

Grilla i Altajärvi!

Idag väcktes jag klockan 9 och mamma började kasta en massa kläder på mig! Inte riktigt, men det kändes så. Skoterskor, tjocktröjor, täckbyxor... 

Efter frukosten åkte vi till ICA med mommo och moffa, och for sedan till Altajärvi där vi grillade och pimplade. Det var mysigt, och gott! 

Jag pimplar dock inte. Jag fiskar inte alls. Förutom när jag gör det för att få mig en måltid. Aldrig på skoj. Det är ju helt onödigt. Och vad är roligt med att dra upp fiskar på land och långsamt döda dem? 

Istället låg jag på ett liggunderlag och kikade ner i mammas pimpelhål, och jag såg fiskar. Det var roligt. Min moffa var den enda som fick fisk, och det var två abborrar, som fick bli kattmat. Jag kände mig lite emotional och tyckte jättesynd om fiskarna. I mitt huvud spelade jag upp en scen där jag grät och släppte tillbaka fiskarna i vattnet. 

På riktigt bar jag dem istället tillbaka i en rosa påse, precis som en riktig man! Sedan skar jag lite torrkött för att kompensera min kvinnlighet. 

Nu är jag tillbaka, och har vilat läänge. Ibland är sängen ens bästa vän. Nu funderar jag på att vila lite till innan jag ska träffa en polare.

God morgon!

Smsade igår kväll, och råkade sparka ner telefonen under sängen med knät. Det är väl normalt? Vaknade iallafall utan telefon och fick krypa under sängen för att fiska upp de två delarna som var den. 

Jag har heller inget minne av vad jag smsat om, eller med vem. Så trött var jag. Nu vet jag bara att jag lovat att höra av mig till flera personer idag, vilka de är blir spännande att ta reda på. :) 

Det senaste dygnet har jag varit sjukligt hungrig. Jag har typ dött utav hunger, och jag vet inte varför. Även efter att jag ätit tills jag känt att min mage är helt full så har jag velat äta mer. Det knasiga är att jag är inte sugen på socker, som det brukar vara. Mamma har kokosbollar hemma, men de har jag inte ens tänkt tanken på att vela röra. Jag har bara vräkt i mig LCHF-mat, dock ändå i för stor mängd. 

Jag funderar på att testa göra ett LCHF-recept ur bakboken idag. :) Sånt är alltid roligt. 

Igår kväll cruisade jag ute i en bil med min favoritperson i, det var trevligt. Jag saknar nog de tiderna i Kiruna när man gick ut mitt i natten för att antingen hämtas upp av en bil eller en moped, för att sedan göra stan osäker. ;P Haha! 

När min kära vän Matilda, som just nu befinner sig i Turkland, kommer hem igen, så ska vi se The Uninvited, en film från 2009 med Emily Browning i huvudrollen. Jag har blivit helt frälst i henne. Min storasyster blir kär i snygga killar i smöriga filmer, jag blir istället besatt av kvinnliga skådespelare och önskar typ att jag var som dem. 

Här skulle jag bjudit på en youtubetrailer, men eftersom mitt ljudkort inte håller med så bjuder jag på en bild på Emily Browning istället:



Tre dikter

Jag har under årens gång bara (konstigt nog) skrivit tre dikter/texter om denna person, och tänkte att jag lika gärna kunde publicera dem på samma gång. Jag tror inte ens att personen som dessa handlar om läst dem förut, men isåfall blir det väl ändring på det nu. 

Den första dikten är på alviska, den andra är helt enkelt en vanlig dikt och den sista är mer en text, egentligen. 


Gwadorad:

Gwador, eg glaur a fuin nîn,
Eg mellon vaerwain nîn, eg meleth nîn.
Penchen I aur ring, eg glawar nîn.
Em yireb a elfirin.
Meleth nîn chenad beleg a bell.
Gwador, eg ôl nîn.
Gwador, eg glaur a fuin nîn,
Eg mellon vaerwain nîn, eg meleth nîn.
Penchen I aur ring, eg glawar nîn.

Em yireb a elfirin.
Meleth nîn chenad beleg a bell.

Gwador, eg ôl nîn.


Admiration:

An essence that blinds me into my aspiring soul
So curious, wanting to know more
The beauteousness you posses is so plain
The feeling around you, so pragmatic

I have been told beauty is skin deep
No. I can sense yours with eyes sealed
But your spirit will never be mine

A freedom will never be captured
Love will wait for its return


My love story:

When I first saw you, I was bound to like you.
Never before had I seen such  kindness in something so unknown.

You escaped from me, but the distance brought us closer.
I never told you my thoughts. I did not know you.
But all the feelings I had inside was whispered to you.
Never before had I seen such understanding for something unknown.

One day in July, away from everything else, our love bloomed.
Flowers blossomed, and so did you. 

All the smiles we shed, where did they come from?
All the laughter’s, all the cries.
Are we destined to be? 

The gift we share was never intended by us, but a higher source.
For all my life, my heart will belong to you.
And for all eternity, our lives will be lingered together,
For we share the same soul.

My wonderings

Den här dikten skrev jag till en vän som jag nog aldrig gett "enough credit", men han är nog den person jag kan säga allt till, och någon som jag verkligen uppskattar även om jag sällan visar det. Du vet vem du är. :)

So much strength, and so much emotions
I cannot help admire
I cannot help wonder
If your deep, dark eyes are your soul’s mirror
Then what is it that you’re hiding?
My questions will be unanswered
Until I learn the language of your heart
So much strength, and so much emotions
I cannot help admire
I cannot help wonder
If your deep, dark eyes are your soul's mirror
Then what is it that you're hiding?
My questions will be unanswered
Until I learn the language of your heart

LCHF

Idag har jag hittat mammas LCHF-bakbok som hon köpte en gång för att jag rekommenderade henne den. "Bakglädje med LCHF" av Annika Rogneby. 

Hittade jättemånga recept jag ska kopiera och ta hem. Ska bli skitgott att baka lite. Har gjort ett recept ur den idag, vilket var chokladminttryfflar, fast jag böt ut mint mot citron. Det blev gott, men smakar mest mörk choklad som jag egentligen inte är särskilt förtjust i. 

Har för övrigt hållt på med LCHF i strax över 1 månad nu, dock har jag bara kört "äkta", strikt LCHF i kanske 2 veckor. Hittills har jag gått ner 4.4 kg, fast troligtvis lite mer då jag vägde mig direkt efter middagen igår. :)

Mår dessutom sjukt mycket bättre. Jag är piggare, har inget sötsug (och jag som tidigare var sjukligt godisberoende), min mage är mycket bättre och inte alls lika svullen, och så har jag ju gått ner i vikt. :) OCH dessutom är jag ingen gnällvi lika ofta. Mitt humör är mycket jämnare nu när blodsockret inte stiger och sjunker hela tiden.

Vad är fördelarna med LCHF? Det jämnar ut hormonnivåerna, vilket gör att man oftast blir mer feminin som kvinna och mer maskulin som man till utseende och funktion, det stabiliserar blodsockret, det är bra för känsliga magar (ibs, glutenallergi osv), det ger oftast mer muskelmassa och mindre fettprocent i kroppen, även utan träning OCH SÅ VIDARE. 

Studier på larver och möss visar även att kroppen åldras långsammare med LCHF, dvs att individen håller sig piggare och fastare (i kroppsformen) högre upp i åldrarna, samt att det minskar risken för demenssjukdomar. 

Detta tycker jag låter som en bra deal. Kyckling och beasås med en massa hälsofördelar! 

Vill ni ha källor på detta? Googla! Hur ska jag minnas vilka böcker jag läst allt i?

http://www.dailymail.co.uk/health/article-1323758/Can-cutting-Carbohydrates-diet-make-live-longer.html

Idag har för övrigt varit en härlig dag! Har träffat en polare jag inte sett på över ett år, och nu sitter jag och lyssnar på Emily Browning på repeat.

Kiruna

Ja, då var man i Kiruna! Kom hit igår kväll. Tågresan tog sisådär 4 timmar och 20 minuter, men det gick helt okej för jag såg några avsnitt av Big Bang Theory och filmen A Beautiful Mind. Den var sådär. Helt meningslös film, men ändå väldigt mysig att titta på. 

När jag kom fram möttes jag av mamma, mommo och moffa, och vi åkte till mammas nya lägenhet. Mamma har ingen bil, därför körde mommo och moffa oss. 

Igår så fick jag äta älggryta, torrkött, bär med kesogrädde och melon. :) Det var verkligen underbart. Idag väckte mamma mig till en serverad frukost som beståd utav ägg, lax, torrkött och bärsmoothie! Det var trevligt. Det är så trevligt när man får god mat som är hälsosam och dessutom gratis! 

Jag har ingen aning hur länge jag blir kvar här, men jag ska försöka hinna med att träffa alla som jag vill träffa, och så ska jag se till att hinna grilla i Altajärvi med släkten. 



Frukt-, film- och EUkväll!

Spenderade helgen med fint sällskap där aktiviteterna som ingick var: Förtära alkohol, mixa alla ingredienser som kunde hittas till en smet och baka kakor, bli bjuden på tacos och bara ta det lugnt. 

När jag kom hem igår gjorde jag en snabb visit i min lägenhet, packade om och cyklade hem till Matilda där vi åt grädde och äpple, kollade på Ice Age och sov.

Grädden i hennes kylskåp (den gräddförpackningen vi inte åt) var för övrigt det äckligaste jag sett i gräddväg. Kornig och med svarta hårstrån i. 

Efter skolan idag cyklade vi tillbaka till Matilda, och just nu rensar hon kylskåpet. Det är nästan fascinerande vad vi hittar där. Jag hällde dessutom ut ovannämnda grädde, och den var grön och klumpig i botten... Usch!

Vi har handlat frukt och ny, fräsch grädde som vi ska äta ikväll. Vi ska även se film och börja plugga till samhällsprovet vi har imorgon. Ute i god tid, känner jag. :)

Fredag

Idag hade jag världens slappaste dag, alltså. Vi började dagen med samhälls där vi såg film, och sedan hade vi redovisningar om fåglar. Efter det hade vi slutat, och dessutom lunch, och mör lax med romsås är nog det godaste som finns! 

Efter detta gick vi ut och åt vårens första mjukglass! Det var mysigt, även om jag fick vara utan strut och strössel för att iallafall inte äta allt för mycket kolhydrater. Dock så är nästan bär och grädde godare, och det kan jag äta helt lagligt. :) 








Vi fortsätte även på vårt awesome spel, som nog kommer bli det bästa i världen, och sedan for vi hem till Elin och lagade mat. Efter maten tråkade vi en stund, och kom på den brillianta idéen. Bio! Sucker Punch! Igen! 

Matilda dissade oss, men vi cyklade in till stan själva och såg den. Blir man bjuden på bio så tar man väl chansen, eller hur? 

Den var lika bra som förra gången. Nu var det extra intressant att se eftersom man kunde lägga märke till så många fler detaljer som kom att vara delar närmare slutet. 

För er som inte märkt det än har jag även mycket kortare hår. En dag innan skolan blev jag less på slitna toppar och klippte av en dm sådär 5-10 minuter innan jag gick till skolan. :) 

Nu ska jag sova, för imorgon ska jag upp tidigt! So long! 


Musik från Sucker Punch










Här är lite musik från Sucker Punch. Sweet Dreams versionen är så sjukt underbar, och det är dessutom Emily Browning (skådespelerskan) som sjunger flera utav låtarna i filmen.

JGGFIUGKUhdfhighshlgerihlfhl!!!!

Idag hade jag ett prov som gick åt helvete. Man skulle få 90 minuter på sig för att göra provet, och jag har rätt till förlängd provtid eftersom jag enligt psykologtester arbetar väldigt långsamt, vilket gör att jag skulle ha rätt till ungefär 110 minuter, MEN jag fick sitta i 70. Så jag hann inte göra klart VG och MVG uppgifterna, vilket leder till att jag kommer få typ G. 

Jag har ALDRIG NÅGONSIN I HELA MITT LIV fått G på ett matteprov! Jag blir besviken om jag får VG+ eftersom jag i normala fall oftast får MVG. 

Dessutom hade jag min jacka i skåpet, och de låste byggnaden, så nu har jag ingen jacka. Jag hatar ALLT idag. ALLT! Jag kommer nog aldrig mer gå till skolan, och jag skulle inte bli förvånad om jag råkade ta livet av mig. Jag hatar att vara korkad! 

Jag står inte ut med tanken på att jag ska läsa 150 poäng matte till, och dessutom har tre prov kvar på den här kursen. Kan ingen komma hit och döda mig? Snälla? Ni får pengar. 

Nu ska jag gå och tvätta, vilket gör hela dagen ännu sämre. Förhoppningsvis drunknar jag i en tvättmaskin. Good day!


Sucker punch

I måndags var jag och Matilda på bio och såg Sucker punch, som jag tänkte skriva lite om.

För er som inte sett den så handlar den om en flicka som hamnar på mentalsjukhus där hon hanterar sin svåra situation genom att gå in i sin fantasivärld. Filmen skildras sedan i tre stadier: Mentalsjukhuset, ett "nöjeshus" hon fantiserar sig in i för att hantera sin situation och hennes fantasi om att vara en stark kickassbrud.


SPOILER ALERT!


Flickan, vars mamma nyligen dött,  får bo med sin syster och styvfader. Hon och systern blir illa behandlade av styvfadern, troligtvis på en sexuell nivå, och i ett försök att döda honom råkar hon av misstag skjuta sin syster. Styvfadern skickar henne till mentalsjukhus, där han mutar ägaren för att utföra en lobotomi på flickan. (För er som inte vet vad en lobotomi är: http://sv.wikipedia.org/wiki/Lobotomi)

Här är det många som börjar klaga på filmen, och den har fått sjukt dåliga betyg och recensioner, men jag tycker den förtjänar mycket mer!

På mentalsjukhuset har hon fem dagar på sig innan lobotomin ska utföras. Flickan har under filmens tidiga stadie få känslouttryck, vilket jag tolkar som att hon befinner sig i chocktillstånd, vilket är väldigt förstående då hon precis förlorat en mamma och oavsiktligt dödat sin lillasyster.

Flickan går in i sin fantasivärld, där hon är en flicka på en bordell eller någon form av nöjesbranch. Där utnyttjas hon och de andra tjejerna av den dominante ägaren. På denna plats får hon uppträda i dans, för att underhålla män, och det kan vara då hon i verkligheten (mentalsjukhuset), blir våldtagen och hon i fantasin ersätter detta med att dansa, då hennes hjärna inte kan hantera denna stressfyllda situation.

Dock är detta en teori med brister. Hon dansar för män för att uppehålla dem, så att de andra tjejerna kan ta föremål ifrån offrerna som de behöver till sin flykt, vilket enligt den teorin skulle betyda att hon hade sex med dessa offer, vilket kan vara lite ologiskt eftersom de andra tjejerna är i samma rum och dessutom ofta stjäl saker ifrån offrets fickor. Är det möjligt under en sexakt? 

I hennes dans får man i alla fall istället se hennes fantasi om hur hon är en cool brud med pistol och svärd som gör farliga uppdrag. Många klagar på att detta är en film för män, och bara porr rakt igenom. Jag ser ingenting sådant, utan för mig är allt väldigt logiskt, för när man är ung och inte har kontroll på sitt liv så drömmer man om makt över sig själv och sitt liv, och ofta är man då starkast, snyggast, sexigast och helt enkelt bäst i tankarnas värld. I hennes fantasi är det män hon dödar, vilket gör det hela ännu mer logiskt, då hon blivit illa behandlad utav män under en stor del av hennes liv. Hämnden är ljuv, som man brukar säga. 

Många säger även att en flicka som henne aldrig skulle fantisera om att vara på en bordell, så det måste vara en film för män. Det håller jag verkligen inte med om. I min åsikt skapar hon en alternativ verklighet som är lättare att hantera, men fortfarande realistisk då hon trots allt måste bearbeta allt hon går igenom.

Man kan tro att det skulle vara komplicerat att följa vad som är verklighet och vad som är hennes fantasier, och ja, de första 20 sekunderna så är det svårt att förstå om bordellen är verkligheten eller fantasin, men om man har en IQ som överstiger "mental retardation" så förstår man väldigt snabbt, och om man av någon händelse inte gör det, så lär man göra det i slutet då hennes verklighet slår en rakt i ansiktet, och hon sitter på mentalsjukhuset, redo att lobotomeras.

Här råder fullständig förnekelse hos mig. Jag satt, och jag VISSTE att hon hade ett ess i bakfickan. Hennes plan misslyckades, men hon har något nytt att komma med, eller hur? Eller? Har hon? Klart hon har! Det går några sekunder, och lobotomin utfördes sedan. En total tystnad uppstod hos mig, och jag ville inte alls förstå vad som hänt. Hade hon, på fullaste allvar, lobotomerats? 

Bara några sekunder efter lobotomin så märker läkaren att han inte borde utfört den, och sen kommer psykologen in (som inte hade godkänt den, utan fått sin underskrift förfalskad), och då får man verkligen uppleva känslan utav den där lilla sekunden som påverkade så sjukt mycket, och som man ÅNGRAR DJUPT, och önskan att man kunde få tillbaka. Men den sekunden är använd.

Jag satt fortfarande i förnekelse. Hon kommer väl ändå klara sig..? Den kanske misslyckades..? Det är först när eftertexterna kommer som mina tårar börjar rinna, då jag inser att hon faktiskt blev lobotomerad. Hennes känsloliv försvann den sekunden, och de kommer inte tillbaka, någonsin. Jag sitter kvar i biosalongen och tittar på Matilda. Den får inte vara slut! Den får inte ha slutat så... Både jag och Matilda grät och ingen av oss ville gå. Jag önskade innerst inne att om jag tittade nog länge på bioduken så skulle mer film komma fram och visa att hon var okej. 

Filmen innehöll också väldigt mycket bra musik (det jag hörde dvs, då jag har en förmåga att stänga ute allt ljud förutom rösterna då jag kommer in i filmen), speciellt den första låten "Sweet dreams" som är en utav mina favoriter. 

För övrigt är början den mest känslosamma och välgjorda början jag någonsin sett. Den lockade och fascinerade mig enormt mycket, och jag blev helt uppfylld och skakad av känslor jag inte riktigt kan lägga ord på. 

Den här filmen får 4 av 5 stjärnor av mig. Jag vill egentligen ge den 5, men full pott av mig är svårförtjänt, och det fanns saker man hade kunnat förbättra, men såhär två dagar i efterhand har jag glömt det mesta.

Det var egentligen den perfekta filmen för mig. En psykologisk dramathriller med inslag av action/fantasy som lämnade mig med mycket tankar och känslor och talade rakt in i mitt hjärta. Dessutom fick jag tillfredställelse av att se min förskönade bild utav psykiskt sjuka/gråtande vackra flickor. 

Jag tror att om man ska uppskatta den här filmen så bör man ha empatisk förmåga eller erfarenheter av psykiska problem och dåligt mående, och jag tror det är en film som man inte uppskattar så högt om man inte är mogen nog att förstå den djupa innebörden av den. Det är ingen film man ser en måndagkväll för att ha något att fördriva tiden med, utan man måste få tid att bearbeta filmen efteråt. Det måste iallafall jag. Jag tror att många ser det ytliga i den, som är en tjej på bordell som fantiserar om tillfredsställande actionscener - och då förstår jag att man tycker den är värdelös. Den största handligen och meningen med filmen är den som inte syns.



En ny groupie...

Jag har fått ett fan idag. Har en katt som jamar utanför mitt fönster, och hoppar upp på fönsterbrädan och tittar på mig och vill in. Det är så hjärtskärande att höra denne jama och vela komma in. :/ Men jag vet ju att man inte bör mata/ta in andras katter. 

Alldeles nyss stack den in huvudet genom en reva i mitt myggnät i fönstret. Nu kan jag inte vädra längre... 

Jag har dessutom fört ner grejer i förrådet, och hittat onödigt skit som jag inte behöver. Hittade också en massa CD-skivor som jag ärvt från syrran som jag nu rippar till datorn. OCH dessutom så har jag varit på gymmet och fixat gymkort. Så nu kan jag börja träna. :) Det blir skitbra, för nu jävlar ska jag bli smal. 


Facebook dödar mitt liv

Idag vaknade jag och var väldigt sugen på att plugga fysik. Helt galet motiverad till att plugga! Men så hamnade jag på facebook, och sen så försvann suget... 

Jag har iallafall hunnit duscha, döda en spindel, vaxa bikinilinjen och klä på mig. Nu är jag strax på g till gymmet för att kolla upp lite öppetider och priser och dylikt. Sedan ska jag umgås lite med Henke. 

På senaste tiden har jag blivit sjukt sugen på att börja röka. Jag vet inte varför. Ingen jag umgås med röker, men av någon anledning ser jag bara fördelar. Förutom två stora nackdelar: Jag vill inte stödja en industri som plågar djur och förstör naturen samt att det är väldigt äckligt och omiljövänligt att kasta iväg ciggfimpar överallt. 

Turligt nog så är dessa nackdelar tillräckligt stora för att jag inte ska röka. Dock så stödjer jag ju industrier som plågar djur hela tiden (människan inräknat). Klädindustri, köttindustri... Ja, vars finns det inte barnarbete och dålig djurhållning? Jag kanske borde gå ut och leva som en fri människa (fri, inte vild) i skogen och bara äta fria (åter igen, fria, inte vilda) djur samt bär. Då kanske jag äntligen inte är en belastning för naturen. 

Fast jag vill tro att jag är en lite mer miljövänlig människa än de flesta andra, för till skillnad från de flesta andra jag känner så sopsorterar jag noga, jag är på väg att införskaffa mig en m-kopp för att komma ifrån en massa engångsprodukter, jag köper i princip aldrig kläder. Det blir kanske ett linne per år, eller så. Underkläder köper jag däremot, för det är inte så fräscht att ärva sådana av mina systrar eller köpa secondhand. :) 

De flesta av mina möbler är secondhand. Jag donerar pengar till WWF och forska utan djurförsök regelbundet. 

Jag handlar rättvisemärkt, ekologiskt och närproducerat såfort det finns en möjlighet, även om det är dyrare, och jag slösar inte på el och har dessutom bara lågenergilampor.

Detta borde alla människor göra. Man är inte en bra människa för att man lever så miljövänligt man kan, man är snarare helt enkelt inte en fördjävlig människa, bara. Jag tycker att det är vår skyldighet att i alla fall försöka leva lite bättre eftersom det är vi som förstör, och jag försöker ständigt ta reda på hur jag kan förbättra mig för att leva mer miljövänligt. 

Vissa anser ju att vill man vara miljövänlig så ska man ta livet av sig. De har ju en poäng. Fast det finns en väldigt, väldigt liten chans att hela världen skulle gå med på att alla skulle ta sina liv, och då är det ju bättre att de som försöker bry sig om miljön också lever, för då kanske de kan inspirera fler till att också leva bättre. :) 

Nu ska jag iallafall sluta upp med att sitta vid datorn, och istället göra något vettigt. So long! 



Temple Grandin

Hur kommer det sig att jag alltid lyckas ta sönder ägg på vägen hem från affären? Jag hatar min cykel som ska misshandla mina ägg. Det är inte roligt att köpa ett 12-pack och få hem 10 st.

Har hittat en till inspirationskälla idag, tror jag. Dock har jag inte hunnit utforska henne ännu. Temple Grandin, heter hon, och är en autistisk kvinna som föreläser om olika typer av "minds". 





Här finns en föreläsning av henne. Mer finns säkert på youtube. Det finns även en film baserad på henne, som just nu finns att se på svtplay. Temple Grandin heter den. Jag har inte sett den ännu, men ska göra det idag.

Äntligen helg + Frågetest

Idag är det äntligen helg igen! Det är skönt, även om jag har mycket att plugga till. Nästa vecka har jag tre prov, två inlämningsuppgifter och en redovisning. Jag har även en massa rester som jag ska göra bort någon gång innan sommarlovet. 

Hittade en liten frågeskit som jag tänkte att jag lika gärna kunde svara på, när jag ändå inte orkar göra något annat. :)

Är du i ett förhållande? Nej.

När pussade du senast någon, och vem var det? Det var några dagar sedan, och det var en söt pojke. Fast jag pussade Matilda och Mikaela idag också, men det kanske inte räknas?

Vad har du på dig just nu? Leggings och en svart klänning.

Vem går du först till om du behöver prata? Det beror på vad jag behöver prata om. 

Vad stod det i det senaste sms du fick? "Ja :)"

Vem pratade du senast i telefon med? Elin.

Något du absolut inte äter? Potatis.

Vad åt du senast? Kött och wookgrönsaker med beasås.

Vad skulle du säga om ditt ex ville ha tillbaka dig? Nej tack! Till dem alla. 

Av alla du känner, vem vill du helst ha sex med? Det är en privat fråga! 

Vem är den roligaste människan du känner? Hmm. Den var svår. Flera är ju roliga men på olika sätt.

Vem diskuterar du helst med? Fritidsledaren på skolan, Ricky eller Matilda.

Har du någon piercing? Ja. 10 stycken om man räknar med öronen. 11 stycken om man räknar med läppen också, även om jag inte har något smycke där. 

Berätta tre saker dina läser antagligen inte vet om dig! Jag är värdelös på att laga mat, MEN jag är bra på att göra grytor, jag får prestationsångest av de underligaste sakerna, och det varierar hela tiden, och jag kan knappt skala frukt/grönsaker utan min oriflameskalare. 

Kan du spela poker? Nej. 

Är dina föräldrar gifta eller skilda? Inget utav det.

Föredrar du att ringa eller skicka sms? Skicka sms.

Om du hittade en bebis utanför din dörr med en lapp adresserad till dig, vad hade du då gjort? Ja, jag hade nog blivit väldigt osäker och frågande, tagit in den, sett till så att den mådde bra, ringt polisen och berättat allt, och hoppats på det bästa. Kanske hade jag även skrivit om det på facebook eller bloggen! 

Hur många röda föremål kan du se just nu? 8 st.

Vad lyssnar du på just nu? The Dubliners - Song for Ireland



Nu ska jag sätta igång med disken och TV-tittandet. So long!

Bearnaise älskar mig! <3

Besvarad kärlek är så underbart! Efter en livslång kärlek till bearnaisesås fick jag äntligen kärleken besvarad idag när jag kramade livet ur flaskan.

<3

Som ett garnnystan av tankar

Sitter i skolan på ekologilektion atm. Jag bör skriva om min favoritfågel, stjärtmesen, men istället så hamnade jag här. Jag har fått mycket att tänka på senaste dagarna, och känner på mig att den här veckan kommer bli en vecka med mycket tänk.

Det är inte alltid lätt när allting kommer samtidigt. En positiv situation kan lätt leda till ett val som kommer ogynna mig på olika sätt vilket jag än väljer. Det är heller inte lätt när man inser hur lite varenda relation egentligen betyder för en. Vänskap och kärlek i all ära, men objektet för dessa byts ju ut då och då, så hur kan de egentligen ha mening?

Jag vet med erfarenhet att det är i princip omöjligt att förändra sig själv när man väljer att förändras med hjärnan, utan man måste göra valet inom sig, och då kommer det vara det lättaste man någonsin gjort. Men hur gör man om man inte vet vad man känner, tycker eller tänker? Om man inte har den blekaste aning om vad ens ett enda fiber i kroppen vill?

Jag antar att det är något som kommer komma fram automatiskt när tiden är inne, så allt jag kan göra nu är väl att gå igenom allt jag vet om och om igen, tills dess att det är bearbetat och sedan bara vänta, och så en dag kommer jag vakna upp utan tvivel. Det brukar ju vara så.

En förvirrande, men förhoppningsvis lärorik, vecka väntar mig.

Tillbaka online!

Jag har inte bloggat på över 900 år nu, men här är jag iallafall. 

Helgen har spenderats i Luleå, där jag haft trevligt. :) Måndagen spenderades som barnvakt åt lilla Loui, som är ett människobarn på kanske sisådär 8 månader, och idag har jag farit hem till Matilda ute i ingenstans. 

Matilda måste ha världens sötaste kattungar, som vi har gullat med. Vi har också cyklat med en hund till affären och köpt grädde som just nu ligger och myser i våra magar. 

I helgen har jag dessutom hunnit se 2 filmer jag aldrig sett förut som är nog bra för att rekommendera till andra - Due Date, en riktigt härlig och frustrerande rolig film, samt The Green Hornet, som var riktigt bra den med. :)

Jag funderar på att göra en till kategori där jag kan publicera mina dikter som jag skriver då och då, för vad är meningen med att ha dem om ingen dömer mig för dem? ;P Jag funderar också på att göra mig av med bord och stolar, och istället ha ett litet lågt japansk bord, samt göra mig av med soffan för att istället ha en hög med mysiga kuddar där. :) 

Jag är sjukt stolt över mig själv, om man får säga så, eftersom jag inte köpt godis på flera veckor, vilket är något jag tidigare trott varit helt omöjligt att sluta med. Jag har ju spenderat alla mina dagar med godis och lagt ut hur mycket pengar på godis som helst varje månad. Jag törs inte berätta hur mycket pengar jag slösat på det, men ja, det är mycket. 

I kväll ska jag och Matilda ha en tjejkväll med mys, kanske någon film och en massa prat. Det ska bli mysigt. Dock är det jobbigt att blogga med iskalla händer, så det blir väl några sista rader innan jag dör lite igen. 

I något annat inlägg ska jag skriva om något mer intelligent kanske, men inte nu när jag är bortrest. Kanske blir det att klaga på politik, på människor som överreagerar, eller på människor som dömer människor som dömer och dubbelmoralen i den meningen. Det har varit en hel del sådant senaste året, tycker jag. 



RSS 2.0