Sometimes all you want is tea.

Känslor som inte går att översätta till ord. Många av dem, och alla på en och samma gång. Vad gör man åt det? Sover bort det? Men om man inte kan sova då? 

Just nu vill jag verkligen ha en kopp te, men jag är för dålig för att våga göra te hos någon annan. Jag i ett nötskal, alltså. 

Nu blir det att sitta i uttråkan och tänka på hur mycket bättre situationen hade varit med en kopp te. Utan att orka göra den lilla ansträngningen. Gonatt folk.

Kort update!

Torsdag - Fredag: Luleå
Fredag - Lördag: Skittråkigt hemma
Lördag kväll: Supa sig korkad i Älvsbyn med Frida
Lördag senare kväll - Måndag: Luleå

Detta har varit mitt liv sedan den senaste uppdateringen. Fyfan vilken kväll igår alltså! 

Idag har jag hunnit göra Elin sällskap i Luleå också, medan hon inväntade Kirunabussen. Det var trevligt. Nu ses vi inte på en vecka. :(

Min nya dator är tillbaka! YAY! Saknat den så. 

Lovet kommer vara kul, kan jag säga. Planerna planeras och jag gillar det.

Gnälla is the shit

Högskoleprov imorgon. Känner mig i nuläget 90 % säker på att jag ska skita i det. 350 kr åt helvete. 

Det går inga bussar på lördagsmorgon. Det tar 1.5 h att gå och kanske 40 minuter att cykla (i ishelveteskyla). Det är enormt tråkigt att skriva ett prov en hel dag, som man ändå får för lite provtid på och som ändå är onödigt att göra och säkerligen kommer gå åt helvete. 

Det är väl bättre att inte göra högskoleprovet och aldrig få bevisat att man är korkad, än att göra det och ha på papper för alla universitet att se hur korkad man är? Lite som att få en prick i registret, typ. 

Jag får iallafall tillbaka min dator imorgon. Det ska bli skönt. Jag har saknat den. 


Hjälp med med en fundering

Jag låg och tänkte på en sak igår... Fruktarianer, de som enbart äter fallfrukt... What's up with that? 

Jag räknade ut att man kan utesluta tre utav de totalt fem alternativen jag kom på skulle kunna tänkas vara orsaken till deras dietval - hälsofaktorn, miljöaspekten och en industristödvägran. 

Varför? Jo, helt enkelt för att: 

Hälsofaktorn: Det är knappast nyttigare att äta äpplet från marken än att äta det från trädet, vilket borde resultera att om de har den åsikten att en diet bestående av enbart frukt är nyttigt, så hade de lika gärna kunnat äta frukten "levande". 

Miljöaspekten: Att äta frukt är säkerligen oerhört mycket mer miljövänligt än att äta kött, det är jag med på. Men det blir inte mer miljövänligt att äta frukten fallen istället för hängandes på en kvist en timme innan fallet, därför väljer de knappast fallfrukt istället för levandefrukt på grund utav miljöskäl. 

Industristödvägran: Om de äter frukt för att slippa stödja hemska industrier så finns även här samma problem som övrigt. Om fruktindustrin är extremt vänlig för arbetarna (vilket den inte är där heller), så är det knappast så att industrin för fallfrukt skulle vara vänligare än den för frukt som ännu ej är fallen, hence - de borde kunna äta vanlig frukt. Också - om de äter fallfrukt enbart på grund utav att de inte vill stödja köttindustrin, så borde de ju inte heller ha några problem med att äta frukt och ekologiskt kött. Typ en fri älg som levt lyckligt och vilt innan den förvandlades till älgskav. Men man har ju oftast kombinerade anledningar i dietval. 

De andra orsakerna jag kunde tänka ut är att de helt enkelt vill vara lite freaky och underliga, gå emot strömmen lite. Detta gör folk konstiga saker för, och därför är ju denna anledning rätt logisk... Eller tja... 

OCH anledningen som verkar mest vettig, men som också innehåller fel. Att de helt enkelt inte vill äta liv. Nu pratar vi om det en stund:

Växter lever enligt människans definition utav liv. De kan registrera sin omgivning, föröka sig, de har en ämnesomsättning, de kan växa och så vidare, och så vidare. Om trädet är levande, så är äpplet (eller egentligen äpplets kärnor) trädbebisar. Små söta trädbebisar. Jag har FULL förståelse att man inte vill äta levande varelser. MEN då möter vi ju ändå motsägelser. Om du äter äpplet som har fallit från marken, så fuckar du ju upp naturens gång. Du hindrar ett nytt träd från att växa upp. Du äter ett foster! Då är det ju lite mildare att faktiskt äta det från trädet. Som med abort - ju tidigare desto lagligare och mer humant - i de flestas ögon. 

Sedan kan man ju tänka på ett annat sätt också. Ett frö är inte ett liv än, alternativt så spottar man ut fröna på marken! Och så länge inte äpplet sitter fast vid trädet så är det ju dött. Ungefär som om min arm skulle lossna från mig, då är ju inte armen levande längre. Den har dött. MEN då möter vi ändå motsägelser. Om du kan äta äppellik, varför kan du inte äta min icke-levande bortskurna arm (okej, för att det är olagligt), men varför kan du inte äta ett björnlik? För att du inte vill döda björnen, säger du då. Men om björnen dog av naturliga orsaker, eller om det var en älg som blev dödad av en björn. Varför kan du inte då äta liket? Det dog inte för att bli din mat och det är inte vid liv (och dessutom ekologiskt!). Om självdöda äpplen inte lever, då gör fan inte en självdöd björn det heller. Ät den nu. Seså! 

Jag förstår verkligen inte. Varför äter man bara fallfrukt, och inte levandefrukt? Och om det handlar om själva livet - varför äter man fruktlik men inte djurlik? 

Detta är utom min förståelse. Det måste vara typ denna kombination:

Hälsoaspekt - Äter inte liv: Då har man en förklaring till varför äpplena ska vara döda, och till varför man inte vill äta döda djur (för man anser att det är nyttigt med proteinbrist). 

Inget annat fungerar, eftersom självdöda djur i skogen inte stödjer någon hemskt industri och de är heller inte omiljövänligt. Om man nu inte tänker så att älgen har pruttat mkt metangas i sitt liv och man inte vill stödja det, men då är det ju lika bra att döda älgfan när den föds. Då har den ju inte hunnit göra någon pruttskada... 

Freakaspekten fungerar ju också, såklart. Vill man vara konstig så ska man ju göra konstiga saker, och man behöver ingen anledning annat än att vara konstig. 

Sedan förstår jag mig heller inte på ovo-vegetarianer som inte äter kött, men de äter ägg. Är det för att inte stödja industrin så stödjer man ju den lika mycket om man äter ägget istället för hönan. Hönan lider ju ändå. Är det för att äggen är obefruktade och man därför inte ser det som liv, ja, då borde man ju inte heller äta frukt. De är ju liv. Om det är så att man inte vill äta liv och drar en gräns någonstans och beslutar att de här varelserna är levande och viktiga, och dessa kan man käka upp... Sitter man och tänker på alla djurarter som finns och beslutar att dessa är inte värdiga att leva, så dessa äter jag upp? Hur gör man? 

Knepigt... 

Jag tycker såhär: "Äta bör man, annars dör man", i kombination med "ät eller bli äten." Jag äter det min mage och tarmkanal är skapad för att äta, och jag äter allt jag behöver i rätt mängd för att inte få exempelvis proteinbrist, och jag undviker att äta det jag uppenbarligen mår dåligt utav att äta - precis som mina förfäder. 

Men tillbaka till frågan... Är det NÅGON HÄR som kan FÖRKLARA för mig varför man bara vill äta fallfrukt? Jag grubblar mig sinnessjuk.

En resumé över helgen

Jag har, tro det eller ej, kört bil. Jag har startat en bil, kört med en bil, växlat med en bil, backat med en bil och stannat med en bil. Jag är awesome.

Jag har ju då spenderat helgen i Älvsbyn. Som en fisförnäm, ädelostätande och vindrickande dam, och sedan som en romsupen norrländsk pirat. Självklart med inslag av göteborska till och från. Det är så livet ska vara.

LTU

Igår var man på LTU. Där gjordes inte alls mycket. Det var heller inte särskilt roligt, men jag fick träffa en saknad Luleåbo iallafall!

Såg dock två föreläsningar, och de var helt okej. Ganska intressanta faktiskt. Skrivglöden finns inte. Peace.

Film- och bakhelg!

Fredag till lördag har det varit disneykväll med polarna! Det smög dock även in sig en dreamworksfilm.

Anastasia - check
Skönheten och odjuret - check
Den lilla sjöjungfrun - check
Lejonkungen - check
Lejonkungen 2: Simbas skatt - check

Idag är det istället bakkväll med systra mi. Vi bakar LCHF-recept. Rulltårtor är bakade, och bröd gräddas för tillfället. Vi håller på med hallonpaj och ska (efter Jenny handlat) börja baka chokladtårta och kakor.

Det är mysigt att spendera sina helger sovandes fyra brudar i en säng, och sedan ha bakmys med syrran och sova över där. Plugget blir lidande, men själen och kroppen behöver också näring.

Badbilder!

Is this good enough for you? 


Det finns inte sådär supermånga bilder att lägga ut på Fanny och Matilda... Ja, för de var inte alltför påklädda. Jag däremot, hade både shorts och bikini!

Det här är nog första gången jag håller vad jag lovar. Jag brukar säga att jag ska lägga in lite bilder eller blogga om något särskilt, men sen så "glömmer" jag det. Jag tog tydligen ett litet steg framåt i utvecklingen mot att bli en moralisk och politiskt korrekt människa.

NU är sommaren slut.

Idag, mina damer och herrar, den 3:e oktober, har jag badat. Utomhus. I en sjö. I Norrbotten.

Jag, Fanny och Matilda har badat, och Elin - the badkruka, har varit fotograf. Nu kan jag officiellt säga att sommaren är slut, för nu har jag tagit mitt sista dopp. Kanske. 

Jag älskar vatten. Jag ville bada i evigheter, men alla ville gå upp alldeles för tidigt... :/ 

Om någon någonsin kallat mig badkruka, då hoppas jag (snäll tjej som jag är) att de ödmjukt växer som människa och lär sig av sina ärliga misstag. För er som inte tror mig; här är bevisen:


Okej, vi är inte i vattnet på någon utav dessa bilder, men det är enbart för att Fanny är så seg på att skicka bilderna! Kan lägga in fler bilder imorgon eller när jag nu får dem.

Fjortisvarning.


Såhär mycket energi har jag nu! (Även om bilden in fact var tagen igår, inte idag):



Idag har jag gymmat igen! Woohoo. Jag har också sorterat en massa bilder och fört över media från gamla till nya datorn. Snart blir det kemiplugg. Jävlar vad bra det går. 

Har under bildrensningen hittat några bilder, dock har jag bara sorterat de mottagna filerna och webbcambilderna på gamla dator, så det fanns inte sådär jättemånga. Denna är dock fascinerande. Är det ens tillåtet att se sådär dryg ut? 



Nog med fjortisbilder. 



RSS 2.0