PDOL!!!!!

Ojojoj! Igår vad jag och Frida på PDOL, och det var helt underbart. När vi var inne på området så var en av de första sakerna vi gjorde att åka break dance, och det var så underbart. Jag kollade upp i himlen och kände lyckoruset. 

Sedan var jag så yr att jag knappt kom ner från karusellen, så vi satte oss på gräset en stund innan vi åkte nästa karusell som var star dancer. Efteråt spydde jag... Men illamåendet varade inte länge och efter någon minut var jag fit for fight igen! Förstår inte hur man kan bli så illamående utav karuseller. Jag har ALDRIG blivit det förut, och jag åker tamejfan allt. 

Jag sa att jag inte skulle dansa, men det gjorde vi. Lots. And I enjoyed it... 

Vi söp på, och jag tog några oskulder. Min första screwdriver, och min första tequila! Det var epic. 

Fick många kommentarer om mina ögon. Jag hade ju linser på mig. Det var roligt. 

En helkväll av lycka, kärlek till livet och allt, var vad det var! Jag skulle egentligen bara gå en dag, men jag ska nog gå idag igen med Fanny och hennes polare! 

Jag ramlade också under kvällen, och halvt förstörde mina nya skor. Nu är de snarare grå än vita. Jag drog även på mig ett stort skrapsår på foten, blåmärken på armbågen, ytliga skrapsår på armen och jävligt ont i höften. Idag kan jag knappt gå... Fötterna känns inte heller superbra efter en helkväll med jävligt höga klackar. 

Jag mår så jävla bra nu!

PDOL och gymkort

Piteå dansar och ler imorgon! Jag ska troligtvis inte dansa, men le ska jag! Det är ett som är säkert.
Idag har jag varit på gymmet och skaffat gymkort.

Jag har verkligen ingenting att skriva. Hejdå?

Ljuva musik

Hur kan så mycket skönhet rymmas i musik? Jag blir så berörd utav vackra låtar. 

Lyssnar just nu på musiken från Avatar och gråter till den, men bara litegrann, jag är ju ingen fjant. Idag har jag också nött Davy Jones från Pirates of the Caribbean. 

Den bästa låten hittar jag inte på youtube, så kan inte dela med mig utav den. Det är iallafall en annan version utav Becoming one of the people från Avatar. 

Dock kan jag dela med mig utav dessa två (som ni dock redan hört och älskat om ni sett filmerna):

Hans Zimmer - Davy Jones theme song från Pirates of the Caribbean - Dead mans chest



och James Horner - Becoming of the people (CD mix) från Avatar




Åh va fan, vi slänger in lite musik från Boondock Saints också! 

Saints from the streets:




Och min favorit - Blood of Chuchulainn





Musik är vackert. Det finns så mycket vacker musik. Jag är kär i dessa ljuva toner.

Linser, smink, Luleå och menskopp!

Jag har precis satt in mina nya linser och sminkat mig inför Luleå!





De är ascoola! 

Ikväll ska jag till Luleå där jag ska träffa min Gwador och se film, äta sushi, supa och ha det gott. 

Jag har också införskaffat mig en menskopp som använder atm. 

En menskopp är en kopp utav någon form utav gummimaterial som man använder ungefär som en tampong, men istället för att vätskan sugs upp så samlas det i koppen och man tömmer den i toaletten när den är full. 

Fördelarna med menskoppen är att den kan användas i upp till 10 år, och är därför mycket miljövänlig (och ekonomisk) då man slipper alla engångsprodukter. Man slipper även ha med sig flera tamponger/bindor när man reser och dessutom är den inte irriterande och uttorkade mot slemhinnorna som en tampong kan vara. 

Menskoppen finns i olika modeller, storlekar, färger och av olika material. Jag har en meluna och är mycket nöjd. Den finns att beställa på www.meluna.eu eller www.renasmorjan.com. Det finns även många andra märken, det är bara googla! 

Min kostade 150 kronor (med frakt) och beställdes ifrån Tyskland. Om denna används i 10 år blir månadskostnaden ungefär 1-2 kronor, ANINGEN billigare än ett paket tamponger/bindor. 

Menskoppen är lite svårare att sätta in/ta ut än en tampong, men det var inte alls så krångligt som jag trodde, och den behöver inte vara lika långt in. Man känner inte av den alls (iallafall inte jag) och den är helt superbäst.

Var snäll mot ditt underliv, spara på naturens resurser och på dina pengar - skaffa en menskopp! 

Tack och hej!

Gårdagen

Gårdagen blev varken chilla, tvätta eller att dö på soffan. Det blev skräckfilmskväll i Älvsbyn. 
Musen har dock hämtats upp (det blev bara en denna vecka), och den ser hemskt sliten ut. Just nu har jag gett den god mat och vatten och den får käka lite innan den träffar kompisarna. 

Imorgon blir det antingen Luleå eller öltält, om öltältet blir av åker jag till Luleå på lördag morgon. 

Vi har sett tre filmer, varav jag inte minns namnet på den första. Den var iallafall bra. De två andra var Staunton Hill och The Experiment, varav den sistnämnda var riktigt bra (dock ingen skräck). Staunton Hill sög. 

The Experiment är lite samma stuk som Die Welle (eller The Wave) dock med en helt annan handling. Väldigt bra och dessutom till skillnad från andra filmer inte alls överdriven. Rekommenderas till de som gillar konceptet av "intellect versus instinct". 

IDAG ska jag faktiskt tvätta, OM jag hittar en tvättid. The End.

Update

Ojdå. Jag har visst glömt bort min blogg. Har haft trevligt med Frida och Miriam in tha car. Vi sov hos Frida och dagen efter åkte vi till Boden för att gå på ett café, som var stängt, så vi fick ha picknick på maxparkeringen istället när vi väl hittade till max. 

Jag har även hunnit äta sushi på stan med Matilda, sova över hos henne och se Alice i Underlandet med mögelost i magen.
Mitt nyaste inköp är även ett par linser.


Ursäkta den suddiga bilden, men min mobil är gammal och ful. 

Imorgon ska jag troligtvis hämta upp ett par möss, vilket jag ser fram emot. Jag ska även med stor sannolikhet till trästocksfestivalen, vilket jag inte alls är taggad till, men har man slösat pengar på en biljett så har man. 

Idag blir det är chilla, tvätta och ligga halvdöd på soffan i den groteska värmen. 


Besatt

Har varit hos min syster idag och igår. Sov över där. Kunde inte alls somna. 

På kvällen höll jag på hitta lämpliga möss att köpa in, och tänkte mycket på genetik. När jag sedan lade mig kunde jag inte sova, för i mitt huvud så flög alla möjliga tankar, idéer och funderingar runt angående genetik (vårt projektarbete). Jag somnade tillslut någon timme senare, och drömde om genetik, sedan vaknade jag och klockan var typ 7. Jag vaknade före min 1-åriga systerson, med andra ord. 

Låg och tänkte och försökte tömma mina tankar, men förgäves, så jag satte mig vid datorn och återupptog mitt arbete. Halv 9 var jag trött efter att enbart ha sovit 3-4 timmar under natten, så jag lade mig och sov. Vaknade upp utav en projektarbetesidé klockan 11... Suck. Det är jättebra att jag blir så engagerad, verkligen, då blir ju allt roligt, men hur ska det gå på universitetet? Ska jag bli lika engagerad i det jag jobbar med där (då man bara läser ett ämne i taget) och inte kunna sova ordentligt för att jag är så uppslukad? 

Aspergervarning i dess högsta grad, skulle jag påstå. 

Idag har jag också köpt saker (mat, bottenmaterial) till mössen. Yay! 

Det är så skönt att vara hemma. Jag älskar ensamheten och tryggheten i ens egna hem. Nu blir det nog lite TV och vila på soffan! Vem fan orkar blogga alltså? Hur ska man orka skriva något vettigt?

Fyrkanten runt

Frida kom hem till mig, och vi for till max för att hämta lite mat i drive through:en, som vi senare spenderade ätandes i bilen, vid vattnet medan vi lyssnade pirates-musik. Helt normalt. 

Jag vill fara till repris, and so we did. Där hittade jag ett akvarium, and so i bought it. Helt random. 

Senare under kvällen cruisade vi i Piteå, men vi fick den briljanta idén - VI FAR TILL LULEÅ. And so we did. Och köpte med lite mat från max. Nu var klockan 01.00, och Frida skulle upp klockan 06. Ska vi fara hem? Jag ville till Boden! Vi hittade inte riktigt hem, och mycket riktigt så hamnade vi i Boden. ;) Karma's my bitch. 

Sen for vi till Älvsbyn, och därifrån till Piteå. Fyrkanten runt på tre timmar, inklusive matstopp. 

Det var väldigt roligt faktiskt. Vi fuldansade, lyssnade musik och såg en ung älgpojke på vägen, vi såg också en räv. 

En trevlig kväll, med andra ord.

Pain in the...

Ni som har minsta lilla intresse för vit biologi förstår min förtvivlan när jag berättar att jag trampat på en bit krossat täckglas. Har numer blodspår på golvet, och ett minimalt jack i foten som eventuellt innehåller glasskärvor. 

Ni som inte är intresserad utav vit biologi, oroa er inte, ni kan lida med mig ändå! Ni förstår att täckglas är en tunn, tunn skiva glas som har en tjocklek på 0.13-0.16 mm (MILLIMETER, THAT IS), dvs en skiva glas som går i extremt små, tunna skärvor och tränger in i min hud och dödar mig inifrån. 

Har ni någon uppfattning om hur litet 0.1 millimeter är? Det är ungefär längden utav det här tecknet: - , men delat på 10.

Världens pain in the foot, alltså. :( 



The road to insanity

Hur mailat runt hela Sverige inklusive djurmagazinet i Boden, Luleå och Umeå för att få tag på en albino mushona. Hur svårt ska det vara? Nåväl, idag får jag väl kanske några vettiga svar.
Jag har städat Liite idag. Plockade upp två saker (utav flera miljarder) från golvet, och lade diskhögen i en snyggare hög samt rengjorde diskbänken. Det är en bra början.

Jag drömde värsta drömmen inatt. Jag drömde att jag såg Harry Potter 7, första delen och så kom Matilda på besök. Hon hade med sig en massa saker så jag putta undan lite utav sakerna på mitt golv så att hon skulle kunna lägga sina saker någonstans. Det var en massa kläder och ett täcke, med mera.

Vi såg klart Harry Potter och började prata. Hon berättade om del två, som hon nyss var på bio och såg, och vi snackade lite om Harry Potter. Sedan hör jag meningen: "We set out to save the shire, Sam. And it has been saved... But not for me". Meningen ekar i mitt huvud och jag känner smärtan i mig i slutet utav den meningen. Matilda pratar fortfarande, och har ingen aning om mit psykbryt. Jag vaknar till Matildas röst. Hon är inte där. Allt var en dröm. Hur fan kan man vakna till ljud som inte fanns? Det lät verkligen som om hon pratade när jag vaknade. 

Hjärnan är konstig... Har även hittat på en massa scener som jag på riktigt tror finns i Harry Potter 7 del 1, men som jag tvivlar på var riktiga. Som en, om en pojke som är kanske 16-17 som inte finns med i resterande filmen. Han blir så vilseledd, och flyger på en kvast och dödar alla djur han ser, för han tror att han gör rätt i att skapa kaos. Ett tag senare begår han ett mord. Efter det blir han förkrossad, för han var ju inte ond egentligen, och han tar några dagar senare livet utav sig. Det är Gandalf (WTF - Dumbledor menar jag) som berättar om den här pojken, och man ser honom bara flyga på en kvast i natten. 

Sedan finns en scen när alla sitter på en hög vägg, typ en mur, och runt den. Folk bara sitter där som i en samling. Onda varelser flyger förbi då och då, och det sker någon mindre attack. Spänningen bara ligger där i luften, men ingen gör något. 

Heltsjukt. Jag har ju förfan sett första delen utav sjunde filmen, så varför tror jag dessa scener är med? 

Idag ska jag förhoppningsvis umgås med Frida. Jag tror jag håller på bli galen. 



Hemma från Lycksele

Har varit i Lycksele i helgen med Frida och Miriam. Det var skitskoj! 

På fredag kom vi dit ganska sent, så vi gjorde inte så mycket, vad jag minns. Vi pratade om skräckfilmer, skräckhistorier och somnade till en skräckfilm (jag var den enda som var vaken nog att se hela). Skräckfilmen var dock mer av en dokumentär om en mördare.

Hela den natten var bara för läskig. Helt störd. Jag kunde inte sova för efter filmen så poppade det upp bilder i huvudet från alla morden på filmen, och från alla mordbilder jag sett på internet under mitt liv, och det for bara förbi läskiga tankar och förnimmelser. Jag var inte rädd, men kunde inte sova. Vem kan sova när blodiga döda kroppar flashar förbi i ens huvud? 

Jag vände mig mot Frida för att berätta för henne, men hon sov. Faaan. Under kvällen/natten så somnade jag till då och då, och varje gång jag sov drömde jag att jag var i hotellrummet, precis som vanligt, men att Frida var vaken och jag berättade för henne om allt. Sen vaknade jag dock och insåg att hon sov. Detta hände kanske 2-3 gånger och jag blev lurad varje gång. Sen drömde jag att Frida var vaken, och vi gick ner till lobbyn och pratade om bilderna i mitt huvud, och sen gick vi och lade oss och jag kunde sova. Då vaknade jag av att min mobil ringde klockan 02.40 (WTF? Vem ringer då?) Efter detta kunde jag sova. Jag och Frida hade ju pratat ut om bilderna. 

På morgonen fick jag dock veta att vi inte hade varit i lobbyn, och jag funderade starkt på om vi gått i sömnen, eller om jag gått i sömnen..? Helt förvirrad. Sjukt creepy. 

På lördagen var vi i djurparken, och där hände fantastiska saker! Jag blev slickat på av en björn. Awesome! Björnar ÄGER. 

Vi åkte även barnkarusell, och det var trevligt. När vi var hos björnen, ni vet, den som SLICKADE MIG PÅ HANDEN, så satte jag min tomma colaflaska mot staketet, så att björnen skulle lukta på den. Den gjorde det, och försökte bita lite. Någon sa: "Du kan ju sätta flaskan mot staketet, för den kan ju ändå inte gå igenom". Hur skulle den kunna det? Flaskans omkrets var ju större än gallerhålets. And so I did. Björnen bet tag i flaskkorken, och drog försiktigt in den genom gallret. WTF?

Han tog inte ens i, men jag hade inte en chans att hålla emot. Flaskan var större än hålet i gallret, men jag såg den ge vika och tryckas ihop för att passa in. Hur kan en plastflaska ens pressas smalare? Han fick den iallafall, och använde den som tuggleksak en liten stund. 

Detta var helt awesome. Jag kommer aldrig någonsin glömma chocken jag kände när flaskan sakta gled in genom det lilla hålet. Vi såg även björnungar leka i en gunga. Slutsats: Björnar är lekfulla, ascoola och GRYMT kraftfulla. 

På kvällen tog 67 % utav oss en sup, och gick ner i lobbyn och chillade. Detta på grund utav att Frida Lindgren, på sin 18-årsdag, hade tappat bort sin ID-handling. Det var dock jättetrevligt. Kvällen avslutades med att jag och Frida snackade oss till sömns om astronomi, och Miriam somnade nog utav uttråkning. :) 

GRATTIS FRIDA I EFTERSKOTT BTW! 

Söndagen har spenderats i en pool, med grymma imitationer av peddomåsar, downs syndrom-måsar, bay watch och dans och sång till big booty bitches. 

Nu är jag hemma efter en trevlig helg, och ska spendera eftermiddagen med att göra en romantisk stämning hos mina och Matildas möss så att kärleken kan flöda fritt från hanen till honan.

Lycksele incomiiing!

Idag blir det av mot Lycksele i ett okänd antal nätter, förmodligen en eller två. Hur lång tid tar det att åka dit? Hur mycket kommer det att kosta? Bara Frida vet. Fråga henne. 

Har varit aningen produktiv idag, och städat burar. Det var roligt. På riktigt. Jag älskar möss. De är sjukt söta. 

För närvarande har jag dessa djur i min lägenhet:

* 5 st fågelspindlar
* 3 st möss
* XX-XXX antal kackelackor
* X-XX antal daggmaskar
* 1 människa
* Ett stort, okänd antal kvalster och diverse annat småskit. 

Det är ganska skoj, faktiskt. Dock kräver människan rätt så dyrt foder, speciellt eftersom denne (jag) i princip är carnivor. Det blir dock en hel den variation i mina inköp, då kackelackorna är herbavorer, spindlarna är insectivorer, mössen är omivorer och daggmaskarna är destruenter. 

Snaaaart ska jag till Lycksele med Frida och Miriam. Vad väntar där? Krogen, djurparken, shopping, vrålätning? Allt, I hope. 

Har mycket att se fram emot: Trästock, Piteå dansar och ler, Luleåkalaset, hälsa på folk i Luleå, Umeå och förhoppningsvis kanske få besök av någon rolig person också.

Hem och chilla!

På morgonen vaknade jag tidigt för att packa och klä på mig. Sedan blev det till sjukhuset och vaccinera mig. Kommer hem igen, mobilen ringer och det är sköterskan som glömt ge mig vuxendos, utan gav barndos, och måste därför ha en dos till. Till sjukhuset igen, köra upp sprutjäveln i armmuskeln IGEN, och sen hem och slocka på soffan. 

Kl. 12.06 skulle mitt tåg gå, men det blev 30 min försenat. Hann dock med bussen, och är nu i Öjebyn. 

Idag blir det att chilla, vattna blommorna och titta till djuren. Gött. 



Ärenden

Från och med idag får jag ALLA mina inkomster till mitt konto, och betalar ALLA räkningar själv. Yay! Har varit till banken och fixat visakort och sparkonto, samt internetbank. 

Imorgon eller onsdag ska jag till polisen och fixa ett pass, och på onsdag ska jag vaccinera mig mot hepatit. Känns helt onödigt då jag hade kunnat gå till ett apotek i typ Malmö och säga att jag är sprutnarkoman och få det gratis. Men mamma betalar, så hon får väl bestämma själv. 

Jag får rysningar i kroppen av att behöva gå till polisen. Jag gillar inte dem. 

Idag har jag svarat på typ miljarder sjukligt onödiga frågor ifrån Sifo (eller något sjukligt likt), och så har jag svarat på frågor till rekryteringsmyndigheten. En pacifist med asperger, skolios och lindriga höftproblem kommer aldrig behöva mönstra, hoppas jag. 

För övrigt är dagen skitdålig, och jag vill hem.

Festivalhelgen

Under flygturen till Kiruna i fredags satt vi i samma plan som 69 Eyes. Jää.

Frida hämtades upp samma dag, någon timme försenat sådär, och har idag åkt med tåget hem, också försenat. Ovanligt? Nej. 

Vi har iallafall haft roligt under festivalen, i alla fall jag. :) 

Vi "flirtade" in oss (han tyckte vi var snygga) med en vakt som sedan släppte in oss i öltältet utan att behöva visa leg, vilket var bra för Frida, 17 år. :D 

Nu har jag bara tråkiga ärenden kvar - fixa pass, gå till banken, vaccinera mig... Sen blir det ÖJEBYN! 

Good day!

EDIT: Kan tillägga att jag har slösat 224 kr under hela festivalen. I den summan ingick:

* Resa till och från Kiruna
* Helgbiljett till festivalen
* Karuseller
* Alkohol
* Mat

Sweet!

RSS 2.0